Кликнете на левото копче на глувчето за да ја започнете играта Dinosaur Game

Кликнете на левото копче на глувчето за да ја започнете играта Dinosaur T-Rex Runner

Кликнете на левото копче на глувчето за да ја започнете играта Dinosaur Game T-Rex Runner.

Ако пристапите на страницата од вашиот телефон или таблет, само притиснете го прстот на екранот на играта или допрете го диносаурусот.

Скокајте го диносаурусот нагоре користејќи го левото копче на глувчето.

Што е играта Dinosaur Game?

Игра Диносаур Т-Рекс Ранер - ова е привлечна игра Дино достапна за секого. Овде малиот Т-Рекс трча по пустината, избегнува разни препреки и собира поени.

Аркадата е релативно несофистицирана. Се заснова на област со кактуси, летечки птеродактили и камења на земјата. Има и бројач за бодови над Дино што ве поттикнува да продолжите да играте. Колку повеќе пречки успешно избегнува играчот, толку посложени нивоа се отвораат. Покрај тоа, постои специфична карактеристика во овој тркач. Во одредени моменти ги превртува боите. Освен што ќе го направи процесот поразновиден, исто така може да го одвлече вниманието на играчот. Внимавајте да не го изгубите фокусот во таков момент. Во спротивно, играта завршува.

Како да ракувате со тркачот за диносаурус T-Rex

Водењето на играта Dinosaur T-Rex онлајн е навистина лесно. Треба само да користите неколку клучеви. За да започнете, притиснете го копчето Space. Ќе го натера Т Рекс да трча и полека да добива брзина. Секогаш кога ќе се појави кактус пред Дино, користете го левото копче на глувчето или пак Space за да го прескокнете. Исто така, можете да ја притиснете стрелката нагоре на тастатурата, тоа ќе го донесе истиот резултат.

Освен кактуси, играта содржи уште еден вид на препрека, а тоа се птеродактилите. Летаат над главата на Дино, па затоа е подобро да забиете пред нив. Користете ја стрелката надолу за да го натерате вашето животно да се свитка и успешно да ги избегнете летечките диносауруси.

За корисниците на паметни телефони и таблети без Интернет, Дино е уште полесен за управување. Играта започнува откако ќе допрете на екранот. Истата акција го прави месојадот да скокне.

Ако потребната акција не се преземе во вистинскиот момент, се удирате во пречка. И играта е завршена. Затоа, од клучно значење е да ја примените целата концентрација и умешност што ја имате. Покрај тоа, брзината постојано расте, така што нивото на тежина се зголемува со текот на времето. Меѓутоа, ако вежбате на редовна основа, со текот на времето ќе ви биде полесно. Само посветете малку време на оваа игра секој ден. Како што веќе спомнавме, диносаурусот без Интернет не бара да бидете офлајн. Затоа, достапно е да се игра во секој момент во текот на денот.

Иако е можно да се постигнат одлични резултати со Дино, завршувањето на играта не е опција. Програмерите намерно го направија тоа премногу тешко, така што човечкото суштество не може да победи. Сè започнува прилично бавно и можеби мислите дека можете да стигнете до крај. Сепак, во одреден момент, тркачот развива неизмерно голема брзина, а играчот губи. Не е важно дали користите тастатура или допирање на екранот, играта не остава никакви шанси. Дури и специјалните ботови, кои биле научени да го играат, никогаш не дошле да завршат.

Совети за подобра игра

„Игра

Постои еден трик кој секој може да го користи додека игра T-Rex Dino на својот уред. Нормално, гледаме диносаурус како се движи по пустината. Но, поефикасно е да се замисли дека животното всушност не се движи. Наместо тоа, околните објекти се движат кон него. Во меѓувреме, Дино цело време останува на едно место. Откако ќе го постигнете овој трик на умот, вашето ниво на контрола би требало да расте. Тоа е сè за тоа како го перцепирате процесот.

Освен тоа, ви препорачуваме да играте најмалку 5 минути секој ден. На овој начин вашите вештини можат да растат побрзо. Добрата реакција ќе стане автоматска навика која може да помогне во поставувањето на нов рекорд.

Варијации на играта на диносаурусите

Диносаурус варијации на играта

Дали барате нешто што потсетува на Trex и игри кои се слични на тоа? Има многу алтернативи таму. На пример, Google Dino игрите нудат различни тркачи. Некои од нив јасно не потсетуваат на оригиналот. Додека другите имаат повеќе променети детали.

Ако сакате да пробате различни sprites со иста средина, тука се опциите. Некои „Т рекс игри“ го заменуваат диносаурусот со Марио, Бетмен, Наруто, итн. Има дури и варијација на играта Squid!

Сепак, на сите тие малку наизменични игри на Дино им недостасува една важна точка. Тие или бараат мрежна врска или претходно преземање. Во случај да нема Интернет, игрите како овие се бескорисни. И оригиналниот мал диносаурус ќе биде единствениот што ќе ви го одвлече вниманието. Затоа се издвојува меѓу сите конкуренти.

Заклучок

Играта Dinosaur Runner - таа е секогаш во вашиот уред подготвен да трча по пустината и да обезбеди забава. Оваа активност можете да ја користите додека чекате на автобуската станица или додека се возите во метро.

Dino Game е пригоден начин да се забавувате за време на кафе пауза. Таа ја обезбедува таа суштинска доза на ендорфин што на сите ни е очајно потребна во современиот свет. Во исто време, тркачот развива нечија способност да се фокусира на објектот. Која е корисна вештина што можете да ја примените во сите аспекти од животот. Како заклучок, можете да комбинирате забава и зголемување на менталните капацитети во оваа неверојатна игра.

ЧПП за играта Dinosaur T-Rex Runner

1Може ли да ја играм играта Диносаурус?
Секој може да го игра на кој било уред. Без разлика дали користите паметен телефон или персонален компјутер, играта Дино е лесно достапна. Уште повеќе, тој е бесплатен и не бара никакво преземање. Конечно, дури и не мора да инсталирате веб-прелистувач Chrome за да го стартувате тркачот T-Rex. Само побарајте ја играта на Google по нејзиното име и следете ги линковите за да влезете во аркадата.
2Дали играта со диносаурусите има крај?
Тркачот на Диносаурус Т-Рекс има крај. Сепак, никој досега не го достигнал, вклучително и невронските мрежи. Идејата на програмерите беше играта да добие брзина над нивоата. Така, на крајот, станува толку брзо што диносаурусот не може да скокне во вистинско време. И не успева да ги избегне пречките со такво неверојатно темпо.
3Како да спречите хакирање на Dino Game?
Ако не сакате да го хакирате, не користете шифри за измами. Постојат голем број на команди на конзолата што го прават диносаурусот неуништлив, скокаат повисоко, итн. Со нивна помош, можете исто така да направите играта да ги прикажува резултатите што ги сакате. Сепак, хакирањето брзо го тера човекот да изгуби секаков интерес за процесот. Од таа причина, не препорачуваме да ги користите, барем на почетокот.
4Како да изневерувате во тркачот на диносаурусите?
За да измамите, прво отворете ја конзолата. За да го направите ова, притиснете го десното копче на глувчето некаде на страницата и изберете „Inspect“. Ќе се појави прозорецот на програмерите. Следно, изберете го табот што вели „Конзола“. Сега можете да вметнете кој било код за измама пронајден на Интернет за тркачот T-Rex. Откако ќе биде таму, притиснете „Enter“. Пишаната команда ќе се изврши веднаш.