Притиснете го копчето со стрелка нагоре (↑) на тастатурата за да ја започнете играта Google Dino

Jump the dinosaur up using the space bar or the up arrow key

Притиснете го копчето „горе“ на тастатурата на вашиот компјутер за да ја стартувате играта Google Dinosaur.

Ако пристапувате на страницата од вашиот телефон или таблет, само допрете на екранот на играта или допрете на диносаурусот.

За да го натерате диносаурусот да скокне, користете го копчето со стрелка нагоре (↑) или копче со стрелка надолу (↓) за да го натерате да се залепи.

    

Игра со диносаурус на Google

Дали некогаш сте се почувствувале како пештерски човек со ненадејно исклучен Интернет? Оние што се подготвиле правилно може да ги вклучат игрите без преземање и да уживаат во нивното размислување. Сепак, повеќето од нас немаат игра за играње додека нема WiFi.

И воопшто не е пречка ако знаете мала тајна за Chrome. Овој прелистувач може да ги забавува корисниците офлајн. Без разлика дали вашиот систем на Google е на телефонот или на компјутерот. Понатаму, откриваме интересна скриена игра која секој може да ја игра во секое време.

Детали за играта

Вашата врска може да не успее поради повеќе причини. И во секој случај, Chrome ве опфати. Секогаш кога интернетот е исклучен, доаѓате да видите добро позната слика во вашиот прелистувач. Тоа е мал сладок диносаурус на средината на екранот. Всушност, ова е вашиот влез во играта Дино. Вие сте на само еден клик од неговото лансирање.

Иако е едноставен монохроматски тркач, неговите програмери сепак заслужуваат пофалби. Целокупната едноставност и непотребниот дизајн на играта ја прават уште попривлечна. Тоа може да го забележите по бројот на обожаватели што оваа забава со пиксели ги има ширум светот.

Во основа, играте за Т-Рекс роаминг по некое напуштено подрачје и ги избегнувате пречките што се појавуваат. Тираносаурус е лик кој често се појавува на екранот во филмовите со диносауруси.

Во оваа игра, древниот месојад треба да го прескокне секој кактус што ќе го сретне. Исто така, оддалечете се од птеродактилите кои се издигнуваат на небото. Крајната цел е да се победи високиот резултат. Сепак, тркачот не е за поставување рекорд. Процесот е најважниот и најпријатниот дел од играта.

Како што играте, брзината постепено се зголемува. Затоа за почетници, играта предизвикува одредени тешкотии. Континуираното управување со вашиот диносаурус и успешно прескокнување на секоја пречка без неуспех не е така лесно.

Сега веројатно ве интересира како е развиена оваа игра на прелистувачот Tirex. Затоа, да направиме чекор назад во времето.

Историјата на пронајдокот на играта Дино

Развојот на прелистувачот Chrome датира од 2014 година. Прво објавена во септември, играта не беше компатибилна со постарите верзии на системот Android. Конечните прилагодувања беа воведени само од програмерите на Google во декември.

Креаторот на играта Себастиен Габриел објаснува дека Т Рекс го симболизира праисторискиот период. Во тоа време, Интернетот сè уште не беше измислен, така што луѓето можат да се поврзат со атмосферата.

Што се однесува до дизајнот пиксел по пиксел и монохроматскиот дизајн, ниту ова не е случајно. Тоа е упатување на слики за грешки на прелистувачот Google.

Друг прекар за играта Дино тркач беше „Проект Болан“. Така беше наречено во чест на музичкиот бенд „Т-Рекс“. Името на неговиот водечки пејач беше Марк Болан.

Во процесот на изработка на играта, дизајнерите имаа интересни идеи за диносаурусот. На пример, тие сакаа да му доделат на Дино некои одлични карактеристики како што се удирање и рикање. Но, на крајот, ништо од тоа не беше спроведено. Играта требаше да биде примитивна и едноставна. И програмерите успеаја да ја пренесат суровата природа на праисторискиот диносаурус.

Како да го направите да работи и да игра без преземање онлајн

Па, како да ја стартувате играта кога нема интернет онлајн? Многу едноставно! Отворете го прелистувачот Chrome и автоматски ќе го видите Dino. Допрете го на екранот или притиснете го празно место. Можете исто така да ја користите стрелката нагоре и T-Rex ќе почне да работи.

Во случај вашиот интернет да работи добро, нема потреба да го исклучите за да играте. Можете да ја отворите играта во вашиот прелистувач со помош на ова: chrome://dino/. Само копирајте ја врската и вметнете ја во лентата за адреси.

Т-Рекс тркачот ќе биде лансиран, дури и ако вашиот интернет е вклучен. И вие сте подготвени да го надминете рекордот на играта!

Водење на играта T-Rex Google со диносауруси

Сега кога можете да го играте, подгответе се да ја заобиколите секоја пречка на која ќе се сретне вашиот диносаурус. За да извршите скок, користете ја лентата за празно место. Друга опција за одење нагоре е притискање на стрелката нагоре на тастатурата. Користете го секој пат кога ќе видите како се појавува кактус пред TRex.

За оние кои уживаат во играта Dino на нивните паметни телефони, начинот на игра е малку различен. Скокот нагоре се врши со кликнување на екранот. На овој начин секој кактус успешно ќе го помине Т-Рекс.

Постои друг вид на пречка во оваа игра на прелистувач на Google. Тоа се птеродактили.Тие летаат повисоко од нашиот Дино, така што едноставното скокање не е од голема помош. Како да се игра тогаш? Копчето со стрелка надолу ја прави вашата слатка патка, така што лесно ја заобиколувате пречката. И играта може да продолжи. Сега знаете дека до не е единствениот начин да се победи оваа аркада на Chrome. Овде има повеќе од само туркање на празно место. Интерфејсот изгледа поразновиден отколку што може да очекувате од едноставна монохроматска игра на прелистувач.

Ако не притиснете стрелка или не кликнете на екранот навреме, ќе изгубите. Т-Рекс се удира во која било пречка што ќе се појави пред него и играта завршува. Затоа, главната поента на тркачот на Google е да го задржите вашиот фокус. Може да биде тешко при голема брзина, што се зголемува со текот на времето. Меѓутоа, колку повеќе ја играте играта Дино, толку побрзо се навикнувате на неа. Само не чекајте да го снема вашиот интернет и тренирајте го малиот Т-Рекс секој ден!

Друга интересна карактеристика на оваа активност на прелистувачот на Google е менување на бојата на позадината. Додека вашиот диносаурус се движи по нивоата, тој се претвора од црно во бело и назад. Тоа го претставува доаѓањето на денот и ноќта, што е ретко за монохроматска игра. Оваа карактеристика прави одлична комбинација со фактот дека вашиот диносаурус добива брзина.

Ако го користите производот во интегрираниот прелистувач на Google, има непријатно изненадување. Неуспехот да прескокнете кактус или друга пречка не е единствениот начин да изгубите.

Штом се врати интернет-врската, играта T-Rex Dino престанува.

Како останувате мотивирани да продолжите да го водите диносаурусот до светски рекорд? Набљудувајте ги вашите резултати! Во зависност од верзијата на играта, можете да ги видите на различни места. Мобилниот прелистувач ви овозможува да ги гледате точките веднаш во процесот. Така, ќе забележите дека секое успешно скокање е дополнителен број на поени. Во меѓувреме, десктоп верзијата на Google Dino го покажува резултатот само откако ќе го завршите кругот.

За оние кои размислуваат да ја завршат играта, креаторите на изворниот код веќе имаат одговор. Дури и ако обновениот Интернет не ви го одвлекува вниманието, ќе ви требаат 17000000 години да го завршите. Отприлика во тоа време во минатото видовите динозори Т-Рекс ја населувале Земјата.

Покрај тоа, постои уште една пречка за поставување конечен рекорд. Како што се сеќавате, брзината во играта расте со текот на времето. Затоа, ќе дојде момент кога физички е невозможно да се задржите. Нема да можете толку брзо да го прескокнете секој кактус. Без разлика дали кликнувате, користите стрелка или празно место, брзината не може да се репродуцира. Дури и оние кои поставија некаков рекорд во оваа игра на Chrome не беа ни блиску до завршување. Ниту специјално научените невронски мрежи не можеа да ја одржат таа брзина. Толку брзо може да се движи диносаурусот на Google.

Како да ја хакирате тајната игра на Chrome

Ако ја отворите стандардната верзија во Chrome, има измами што можете да ги користите. Кодот може позитивно да влијае на резултатите и да помогне да се постави локален рекорд. На пример, понатаму, обезбедуваме измамник за играње со која било брзина што ја сакате. Друга ја исклучува функцијата што ја завршува играта секогаш кога Дино ќе удри во пречка.

Сепак, поинтересно е да се има атмосфера на конкуренција. Затоа не препорачуваме премногу често да користите ниеден код. Некои веб-локации нудат верзија на оваа игра на Google каде што не се применува код за измама. Поставувањето личен рекорд изгледа поангажман во фер предизвик.

Сепак, вградената варијација на Chrome им овозможува на играчите да ја хакираат игратаTRex со код. Копирајте една од оние подолу и додајте забава во вашата трка со диносауруси на Google.

Runner.prototype.gameOver = function(){} ја оневозможува функцијата преку игра. Копирајте го кодот и вметнете го во конзолата на Chrome. Како да стигнете таму во вашиот прелистувач? Како прво, треба да бидете на страницата Без Интернет на Google. Потоа кликнете десно и изберете „Инспектирај“. Сега можете да отидете во конзолата на Google и да напишете команда таму.

Всушност, Нема Интернет страница не е потребна. Користете ја адресата што ја напишавме претходно објаснувајќи како да влезете во играта на Chrome офлајн. Веднаш ќе ве испрати до диносаурусот на Google како да е исклучен Интернетот.

Уште еден код што можете да го копирате од овде е Runner.instance_.setSpeed ​​(300). Им овозможува на корисниците да ја прилагодат брзината. Слободно вметнете кој било број наместо 300. Но, не ставајте го премногу високо. Реагирањето со празно место за да скокне навреме може да стане проблем. Од друга страна, овој измамник може да ви помогне да го надминете сопствениот рекорд. Се што ви треба е интернетот да не функционира доволно долго.

Има многу други начини за хакирање на оваа аркада на Google. Можно е да ја наместите вашата гравитација и висина или да ја активирате бесмртноста. Што и да пронајдете и копирате ќе ве направи посилен играч. Но, дали ќе биде задоволувачки рекорд ако знаете дека сте мамеле?

Предностите

Тоа е одличен начин да уживате во вашето време додека нема интернет создаден од Chrome. Сепак, има многу слични активности кои делумно ја копираат оваа. Можете сами да го проверите! Само повикајте „gugl“ со „OK Google games“ и ќе се појави голема разновидност на алтернативи. Како на пример, Doodle Jump одблокиран и многу други опции. Некои од нив користат бот или 3D графика за играње со прекрасни sprites.

Но, има едно нешто заедничко: Интернетот е потребен. Во меѓувреме, нашиот Дино е достапен под какви било околности. Стана многу популарен меѓу обожавателите на Интернет. Можете дури и да купите играчка за змеј направена во негова чест.

Заклучок

Сега знаете една мала тајна што секој ја има во својот уред. Користете го за да ја смирите досадата секогаш кога интернетот е исклучен.

Видови на пречки во играта:

Еден кактус

За да надминете пречка, скокнете нагоре.

Тешкотија со пречки


Двоен кактус

За да надминете пречка, скокнете нагоре.

Тешкотија со пречки


Троен кактус

За да надминете пречка, скокнете нагоре.

Тешкотија со пречки


Птеродактил

За да надминете пречка, патете или скокнете нагоре, во зависност од висината на која лета птеродактилот.

Тешкотија со пречки

Најчесто поставувани прашања за играта на Google диносаурус Т-Рекс

1Како да отворам игра со диносаурус на Google?
Ако вашата интернет конекција е исклучена, таа автоматски се отвора. Само кликнете на диносаурусот и процесот ќе започне. Ако сакате да останете онлајн, вметнете chrome://dino/. Ќе ве упати повторно на потребната страница.
2Како да почнам да играм игра со диносаурус кога сум офлајн?
Отворете го прелистувачот Chrome. Под услов да сте навистина офлајн, диносаурусот ќе се појави. Потоа треба да кликнете на неа или да го притиснете копчето за празно место. За корисниците на паметни телефони, допир на екранот ќе ја активира играта.
3Како да ја играте играта Dino T-Rex Google Chrome?
Десктоп верзијата работи со празно место/стрелка нагоре како скок. Стрелката надолу го прави T-Rex патка за да ги избегне летечките пречки. И уште полесно е ако имате чувствителен екран. Едноставно допрете го и Дино ќе реагира.
4Како да хакнам игра со диносаурус Т-Рекс?
Овде има огромни можности за хакирање. На пример, можете да ја прилагодите висината на скокот со вметнување на Runner.instance_.tRex.setJumpVelocity(10). Овој код за измама треба да се напише во конзолата на Google. За тоа, кликнете на десното копче на глувчето каде било на страницата Без врска. Потоа изберете „Проверете“.
5Што се случува по 99999 резултати во Dino T-Rex Game Chrome и кој е рекордот?
Највисокиот број на достапни резултати е 99 999 поени. Откако ќе се постигне, играта се враќа на нула. Сепак, ниту едно човечко суштество никогаш не се доближило до него без да изневерува. Програмерите го оневозможија завршувањето на тркачот на Дино. Така, можете да играте со векови.